Hírek : Eggy kis tudomány |
Eggy kis tudomány
Kópis László 2006.09.18. 19:17
Avíz hőmérséklete és a maximálisan oldható oxigén mennyisége
Vízhőmérséklet oc-ban |
Telítettség mg/liter |
0 |
14,5 |
2 |
13,5 |
4 |
13 |
8 |
11,5 |
10 |
11 |
12 |
10,5 |
15 |
10 |
17 |
9,5 |
20 |
9 |
25 |
8,5 |
27 |
8 |
30 |
7,5 |
Különböző halfajok oxigén igénye
Pisztráng |
7-8 mg/liter |
Sügér-félék |
5-6 mg/liter |
Kecsege |
5-6 mg/liter |
Süllő |
3-4 mg/liter |
Pnty |
2-3 mg/liter |
Harcsa |
2-3 mg/liter |
Keszeg |
2-3 mg/liter |
Kárász |
0,5-2,0 mg/liter |
Infó:www.mohosz.hu
|